10.09.02 | Palawan – Et av de vakreste stedene i Filippinene

10.09.02 | Palawan – Et av de vakreste stedene i Filippinene

I det siste har vi vært på reisefot i Palawan. Dette er et av de flotteste stedene i Filippinne, eller også i verden. Her opplevde vi de naturskjønne omgivelsene samtidig som vi kunne lære mer om den filippinske kulturen og byggeskikken. Palawan er et av de stedene der det fremdeles finnes store uberørt naturområder som også er hjemsted for en rekke truede dyrearter.

Etter en og en halv uke i storbyer med 40 grader var det herlig å kunne ta et bad i asurblåttvann sammen med fisker i alle muilge farger. Dessverre endte endte Trond sin bade glede med korallkutt på foten. Han oppsøkte det lokale helsesenteret i den lille “byen” El Nido, men fikk beskjed om at legen ikke kom før om en uke…. Så han måtte etterhvert ta turen til Puerto Princesa en 6 timers busstur unna.

Dette var også et perfekt sted for å studere en mer tradisjonell byggeskikk enn det som finner sted i byene. Klimaet og materialbruk er ganske annerledes enn det vi har i norge – det er for eksempel lite behov for iolasjon! Det var interessant å studere hvordan tre, mur og flettverk blir bruk. Man finner flettverk i alle mulige møstre og det brukes fra vegger og tak til hengekøyer og andre bruksgjenstander.

Da vi kom tilbake til Tacloban hadde Neva, Erlend og Adriel ankommet etter en velfortjent ferie! Det var hyggelig å endelig møte Erlend, som vi har hatt løpende kontakt med i et år. Han fortalte oss entusiastisk om alle ideene han hadde for parken. Og det er mange spennede prosjekter å sette igang med. Alle muligheter og hvordan disse kan fungere sammen gjør ting utrolig spennende!

Ivar